Četrtek, 18. Julij 2024 | 18:59:17
 
 

INFO

tel: +386 (0)40/997 007

tel: +386 (0)1/7211 007

narocilo

Panoramske kamere

web camera link

zvezda tv druzinaZvezda TV SD in HD temelji na osnovi MMDS tehnologije (mikrovalovni večtočkovni distribucijski sistem). To je digitalni distribucijski TV sistem (DVB-S), ki se uporablja za sprejem signala preko satelitov ali prizemnih oddajnikov in je alternativa kabelski, IP ali drugi redistribucijski televiziji, ki deluje na vsakem modelu televizorja. Ponudnik programov kot operater s pomočjo pretvornikov, preko prizemnih oddajnikov oddaja (redistribuira) domače in tuje "kabelske" programe, na t. i. KU področju-satelitskih frekvencah (11700-12500 Mhz).

Za sprejem potrebujemo digitalni sprejemnik, satelitsko anteno premera od 30-80 cm in povezovalni koaksialni kabel do vsakega sprejemnika. Sprejemno satelitsko anteno se pričvrsti na zunanji zid, balkon ali streho objekta. Pogoj za sprejem je »optična vidljivost« vaše sprejemne antene in oddajne točke.

Obstaja nekaj tehničnih izvedb združitve z že obstoječo satelitsko in klasično anteno. MMDS prenos lahko omogoča sprejem več  TV  programov podobno kot v klasičnih kabelskih sistemih. Poleg tega se z vašo že obstoječo oziroma dodatno satelitsko anteno lahko brezplačno (FTA-free to air) sprejema še veliko tujih programov z najbolj razširjenih satelitov kot so: Astra, Hot Bird, Sirius, Thor in Eutelsat (uporabi se lahko vsaka že obstoječa sat antena). Prav zaradi slednjega preko našega sistema prenašamo samo tiste programe s slovenskimi podnapisi, ki so namenjeni distribuciji v kabelskih sistemih kot so: DISCOVERY, NATIONAL Geografic Channel, ANIMAL PLANET, FOX TV, TV 1000, History, Explorer, Reality, Sportklub, ARENASPORT itd, ter seveda tudi HRT, RTS, ORF, domači komercialni in nacionalni programi. V naši ponudbi so tudi otroški, športni in ostali programi za odrasle za ugodno mesečno naročnino v standardni SD in kot tudi v HD kvaliteti slike.

"Čemu bi plačevali visoko naročnino zaradi programov, ki jih sploh ne gledate ?"

mmds

Prednosti

  • ugodna naročnina
  • digitalni prenos signala
  • brez izkopov in posegov v zemljišča tujih lastnikov
  • več TV sprejemnikov na eni sprejemni anteni
  • neomejeno število uporabnikov na nekem področju
  • brezžični internet do objekta
  • lažje vzdrževanje
  • prilagajamo se željam in upoštevamo predloge naročnikov za nove TV programe

Pomankljivosti

  • občasno zastajanje slike pri močnih nalivih ali nevihtah

*število odvisno širine frekvenčnega pasu in kvalitete slike

MMDS (Angleško): Multipoint Microwave Distribution System ali Multi-channel Multi-point Distribution System and wireless cable